Routinier Yoni Buyens wil met Lierse Kempenzonen stunten in de Croky Cup: "Als we deze ronde kunnen overleven..."
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties

Routinier Yoni Buyens wil met Lierse Kempenzonen stunten in de Croky Cup

Routinier Yoni Buyens wil met Lierse Kempenzonen stunten in de Croky Cup: "Als we deze ronde kunnen overleven..."
Foto: © photonews

Lierse Kempenzonen geeft volgende week in de vijfde ronde van de Croky Cup Lommel SK partij. Het duel met de leider in 1B wordt een prima test voor de nieuwe club.

"De bekermatch leeft enorm in de groep", vertelt Yoni Buyens in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dit is een goeie test om te zien waar we staan voor de competitie die de week erop begint."

Na twee bekerzeges tegen Francs Borains en Eendracht Termien droomt men bij Lierse Kempenzonen van meer. "Er wordt wel eens gezegd: 'Als we deze ronde overleven, zit er misschien een nog mooiere affiche in.' We gaan ons dubbel plooien om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. In de matchen die we al speelden, tankten we vertrouwen."

"Ik heb opgevangen dat sommige jongens nerveus waren bij hun eerste keer op het Lisp."

Lierse Kempenzonen werkte de voorbije bekerduels af op het Lisp. Een vertrouwde omgeving voor de dertigjarige Buyens, maar niet voor iedereen.

"Dat was een ideaal scenario, want veel jongens hadden er nog niet gespeeld. Ik heb toch opgevangen dat er sommigen nerveus waren bij hun eerste keer op het Lisp. Je komt van een stadion met een paar honderd supporters naar een stadion dat plaats biedt aan 10.000 fans. Die zitten er nog niet spijtig genoeg, maar met 2.000 fans voelen de spelers toch al het verschil", besluit Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties