Opmerkelijk - Nu Rode Duivel, maar Standard zag het er niet in: "Zelfs in stap naar A-kern KRC Genk werd niet meteen geloofd"

Opmerkelijk - Nu Rode Duivel, maar Standard zag het er niet in: "Zelfs in stap naar A-kern KRC Genk werd niet meteen geloofd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij is een van de nieuwkomers bij de Rode Duivels, maar het had ook zomaar helemaal anders kunnen lopen voor de youngster van Atalanta.

Timothy Castagne is op zijn 22e (eindelijk) Rode Duivel, waardoor hij Thomas Foket opnieuw in de pikorde voorbij lijkt te steken als potentiële doublure voor Thomas Meunier.

Toch was het niet altijd voorbestemd dat de rechtsachter het helemaal zou maken. Van opleiding was hij een centrale verdediger, maar hij kwam door Mario Been bij de A-kern terecht en die zette hem op rechts - al kwam het debuut er pas onder McLeish, de Schotse bondscoach.

Doorzetter

"Het was een doorzetter, hij had een hardheid die we soms missen bij KRC Genk", aldus Roland Breugelmans, hoofd opleidingen bij Genk, tegen Het Nieuwsblad. "Dat hij ooit Rode Duivel zou worden? Dat lag niet binnen de verwachtingen."

"Zelfs de stap naar de A-kern van KRC Genk, daar werd niet van dag één in geloofd. We haalden hem bij de U17 onder het mom dat we wel zouden zien waar het eindigt." Castagne zat in die tijd op de sportschool in Luik, maar Standard wilde hem toen nog niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties