Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 9
Ronaldo heeft uniek record te pakken, maar ziet zijn club perfect rapport weggeven

Cristiano Ronaldo scoorde zijn 400ste, maar Juventus speelde gelijk tegen Genoa

Juventus heeft geen perfect rapport meer. De Oude Dame verloor voor de eerste keer dit seizoen punten. In eigen huis tegen Genoa kwamen ze niet verder dan 1-1.

Het was uiteraard Cristiano Ronaldo die Juve op voorsprong bracht. Hij zag eerst nog een kopbal op de lat belanden, maar vijf minuten later stond hij op de goeie plaats om een afgeweken schot van Cancelo aan de tweede paal binnen te duwen. En hij had voor een dubbele voorsprong kunnen zorgen, maar doelman Radu stond in de weg.

Juventus domineerde, maar kwam niet verder dan de 1-0. En in de tweede helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Piatek had twee goeie kansen, maar even veel keer zat Szczesny er goed tussen. Maar na 67 minuten moest hij zich toch gewonnen geven. Bessa zorgde met een rake kopbal voor de 1-1. Juventus had nog kansen, maar winnen zat er niet meer in.

Ronaldo is wel de eerste speler geworden met meer dan 400 doelpunten in de vijf grote competities.