Beerschot Wilrijk beseft dat het cruciale pion moeilijk zal kunnen houden: "Ik zou hem beter afbreken" en "Verlengen? Dan moeten we ons stadion verkopen"

Dirk Pieters en Redactie vanuit Antwerpen
| 15 reacties
Beerschot Wilrijk beseft dat het cruciale pion moeilijk zal kunnen houden: "Ik zou hem beter afbreken" en "Verlengen? Dan moeten we ons stadion verkopen"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk beseft dat het goud in handen heeft. Jan Van Den Bergh, in 2016 overgekomen van KSK Heist, heeft een enorme evolutie doorgemaakt. De 24-jarige verdediger lijkt dan ook niet lang op het Kiel meer te vertoeven.

Van Den Bergh beseft dat hij zich in de kijker gespeeld heeft. "Dit was mijn beste match", zei hij na Lommel. "Er is blijkbaar interesse uit 1A", klonk het. En die interesse komt niet van één club, maar wel van verschillende.

Van Den Bergh begon het seizoen als bankzitter, maar is uitgegroeid tot een onmisbare pion in de verdediging. Doelman Mike Vanhamel benoemde hem vorige week nog als de belangrijkste speler van de ploeg.

Maar zijn contract loopt komende zomer wel af. "Ik zou het spijtig vinden om hier gratis te vertrekken na al wat de club voor mij deed. Ik sluit een contractverlenging zeker niet uit. Hier is een mooi project, maar ik ga deze winterstop toch ook met mijn manager praten. We moeten belangrijke knopen doorhakken. Ik ben jong en ambitieus. In een ideale wereld valt er een oplossing uit de bus waar iedereen beter van wordt."

Stadion verkopen

Jong, Belgisch en linksvoetig... Een profiel dat zowat iedereen zoekt. Stijn Vreven zei op zijn persconferentie wat iedereen dacht. "Ik kan niet anders dan lovend zijn over hem, maar misschien is dat niet zo slim. Ik zou hem beter afbreken dan ophemelen, maar iedereen zag wat voor wedstrijd hij speelde."

"Hem verlengen? Dan moeten we ons stadion verkopen", lachte Vreven nog. Het worden geen makkelijke besprekingen, dat mag zeker zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties