Voormalig KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans spreekt voor het eerst: "Wie in het Uitvoerend Comité zou een blanco strafregister hebben?"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 55 reacties
Voormalig KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans spreekt voor het eerst: "Wie in het Uitvoerend Comité zou een blanco strafregister hebben?"

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

De gevolgen van operatie 'Propere Handen' blijven nazinderen. Zo is Johan Timmermans én geen voorzitter van KV Mechelen én geen vertegenwoordiger van de Pro League in het Uitvoerend Co­mité van de voetbalbond meer. Voor het eerst komt hij zelf aan het woord.

Ex-voorzitter Johan Timmermans is momenteel wel nog mee op de winterstage van KV Mechelen en sprak daar met Het Nieuwsblad. Eerst en vooral over zijn verloren plaats in het Uitvoerend Co­mité.

"Ik vind dat de bond met twee maten en twee gewichten werkte", zegt Timmermans. "Het gerecht is niet alleen bij KV Mechelen 'binnengevallen', maar ook nog bij een zevental andere clubs waarvan ook vertegenwoordigers in het Uitvoerend Comité zetelen. En ik ben inderdaad ondervraagd, maar tot op heden niet in verdenking gesteld."

Timmermans heeft het duidelijk nog niet verteerd. "Het is niet mijn stijl om naar rechtbanken te stappen om af te dwingen dat dit juridisch kant noch wal raakt. Ik vraag me af op welke basis de KBVB zich stoelt? Als ze katholieker willen zijn dan de paus, moet men maar eens het strafregister opvragen van iedereen die in het Uitvoerend Comité zetelt. Dan zullen we eens zien wie een blanco strafregister heeft."

Of het gaat om een tijdelijke stap opzij? "Allaerts en ikzelf werden vervangen door Michaël Verschueren van Anderlecht en Philippe Bormans van Union SG. Wanneer er geen persoonlijke verwijten meer zijn, is het de bedoeling dat we onze plaats weer innemen", aldus Johan Timmermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties