Alex Maes verklaart het grote verschil tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen: "Eikelgedrag"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 33 reacties
Alex Maes verklaart het grote verschil tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen: "Eikelgedrag"
Foto: © photonews

Bijna 10.000 mensen trekken vanavond naar het Kiel voor het cruciale duel tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen met het oog op de tweede periodetitel. Wat de doorslag kan geven? Die vraag kreeg Beerschot-middenvelder Alexander Maes.

Alexander Maes ziet alvast één groot verschil. "Sommige van ons spelers mogen af en toe wat meer pit of passie tonen. Ikzelf op de eerste plaats. We zouden echt wel wat meer eikels mogen zijn op het veld."

"Bij Mechelen hebben veel spelers dat wel, dat eikelgedrag. Dat is het ­enige verschil tussen beide teams, denk ik. Ik vind dat wij meer talent hebben, maar zij zijn leper en ­hebben gewoon meer ervaring", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Bij KV Mechelen weten ze allemaal perfect hoe ze de scheidsrechter moeten bespelen - Alexander Maes

Maes kan ook concrete voorbeelden aanhalen. "Bij Mechelen zit ook gewoon alles mee dit seizoen. ­Van Cleemput had twee weken geleden altijd een rode kaart moeten ­krijgen en Union kreeg een overduidelijke strafschop niet. Ze weten allemaal perfect hoe ze de scheidsrechter moeten bespelen."

"Zo'n Joachim Van Damme hangt een hele wedstrijd de eikel uit, praat ook voortdurend met de scheidsrechter en ontsnapt dan nog vaak aan een gele kaart. En als hij een speler van de ­tegenstander een kaart kan aannaaien, zal hij ook niet twijfelen. Ik denk dat ik dat niet in mij heb. Dat zit niet in mijn spel en ook niet in mijn karakter", aldus Alexander Maes. Afspraak vanavond om 20u30.

Lees hier ook de pittige voorbeschouwing van Mechelse middenvelder Joachim Van Damme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties