Wouter Vrancken komt terug op akkefietje met Stijn Vreven én: "Ik blijf zeggen wat ik denk, al zullen sommigen dat arrogant vinden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 32 reacties
Wouter Vrancken komt terug op akkefietje met Stijn Vreven én: "Ik blijf zeggen wat ik denk, al zullen sommigen dat arrogant vinden"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Over de persconferentie na de beladen topper tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen werd nog even duchtig nagepraat als over de match zelf. Met Wouter Vrancken natuurlijk in een hoofdrol. "Ik kwam alleen maar op tegen het onrecht", aldus de Malinwa-coach.

Vrancken hield zaterdagavond de persconferentie na Beerschot Wilrijk-KV Mechelen vroegtijdig voor bekeken. Controverse zal hij blijven opzoeken, als speler én als trainer. "Ik zoek nooit conflicten op, maar verkondig altijd vrijuit mijn mening", vertelt hij in Het NIeuwsblad. "Ook als speler vond ik dat je altijd respect moet opbrengen voor iedereen."

"Dat heb ik ook nog steeds ook voor Stijn, al hebben we het achteraf niet bijgelegd." Vreven noemde Vrancken een amateur nadat die opgestapt was. "Dat hij zo heeft gereageerd, is voor zijn rekening. Ik kwam alleen op tegen het onrecht en de insinuaties tegen KV Mechelen en doelde zelfs niet persoonlijk op Stijn."

'Mijn manier'

Op zijn 31e moest Vrancken vroegtijdig stoppen met voetballen door artrose. Hij ging aan de slag als commercieel bediende en als coach van Gravelo in 4e provinciale. Hij promoveerde met verschillende clubs zowat in alle divisies en kwam via Lommel en als assistent-coach van Kortrijk bij KV Mechelen terecht. 

"Een vriend had me uitgelegd dat ik het dan maar op mijn manier moest doen", doelt hij op zijn hele trainersavontuur. "Altijd rechtdoorzee, niets achter de rug", zegt Vrancken, die nog steeds heel wat hypocrisie in het voetbal tegenkomt. "Niet bij Mechelen, maar in het algemeen. Het lukt me erbuiten te blijven. Ik blijf gewoon zeggen wat ik denk, al zullen sommigen dat wel arrogant vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties