Van meeste schoten tot meeste reddingen: de opvallendste statistieken uit de Champions League

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Van meeste schoten tot meeste reddingen: de opvallendste statistieken uit de Champions League
Foto: © photonews

Ondertussen zijn alle heenwedstrijden in de tweede ronde van de Champions League gespeeld. Maar wie waren de uitblinkers? Hieronder volgt een overzichtje van de meest opvallende statistieken.

Met Atlético-Juve en Schalke-City zijn gisteren de laatste heenwedstrijden uit de tweede ronde van de Champions League gespeeld. Al die wedstrijden leverden enkele opvallende statistieken op.

Meeste reddingen

Iker Casillas mag dan al wel diep in de herfst van zijn carrière zitten, ballen pakken kan San Iker nog steeds als de beste. Geen enkele doelman wist het leer vaker uit zijn doel te houden dan de Spanjaard. In totaal hield Casillas AS Roma maar liefst 7 keer van een doelpunt. Desondanks ging zijn team Porto met 2-1 de boot in in Italië.

Meeste schoten en key passes

Niemand ondernam meer schoten dan Lionel Messi. Maar liefst 9 keer probeerde hij zijn team op voorsprong te schieten tegen het Franse Lyon. De Vlo gaf ook de meeste belangrijke passes, 6 keer zette hij een teamgenoot op weg naar een goeie kans. Alle moeite van de Argentijnse vedette ten spijt: Barcelona raakte niet verder dan een 0-0 tegen Denayer en co. 

Meeste dribbels

De periode waarin Cristiano Ronaldo steevast met spectaculaire dribbels uitpakte ligt al even achter ons. De Portugees verkiest de laatste jaren meer en meer efficiënt te zijn voor de kooi van de tegenstander. Dat hield hem niet tegen om 7 dribbels te ondernemen tegen Atlético. Maar ook voor Ronaldo mocht het niet baten: Juventus ging met 2-0 onderuit in het Wanda Metropolitano. 

Meeste luchtduels gewonnen

Weston McKennie heerste gisterenavond in het Duitse luchtruim. De jonge Amerikaan won maar liefst 10 duels in de lucht. Air Force One zal de komende jaren moeten opletten als het niet in verlegenheid wil  gebracht worden door de talentvolle verdediger. Schalke moest uiteindelijk wel buigen voor de troepen van Guardiola. 

Meeste passes

117, zoveel passes vertrokken er van de voet van Davinson Sanchez naar zijn teammaats. De Colombiaanse verdediger verstuurde daarmee de meeste passes van iedereen. Tottenham versloeg het Borussia Dortmund van Axel Witsel met een duidelijke 3-0. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties