Rugblessure dwingt ex-Anderlechtspeler met twee bizarre statistieken tot voetbalpensioen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Rugblessure dwingt ex-Anderlechtspeler met twee bizarre statistieken tot voetbalpensioen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arnold Kruiswijk zal aan het einde van dit seizoen zijn voetbalschoenen voorgoed opbergen. De 34-jarige Nederlander moest die beslissing noodgedwongen nemen door een aanslepende rugblessure.

"Arnold Kruiswijk zet na dit seizoen een punt achter zijn actieve voetbalcarrière", meldde Vitesse op de eigen webstek. "De 34-jarige Groninger kampt met een slepende rugblessure, waardoor de verdediger genoodzaakt is de voetbalschoenen deze zomer aan de wilgen te hangen."

In een ver verleden kwam Kruiswijk nog uit voor Anderlecht (2008-2010). Hij kon nooit echt zijn stempel drukken bij paars-wit en speelde in totaal 22 matchen voor de Belgische recordkampioen.

Geslaagd of niet in België, Kruiswijk heeft hoe dan ook twee opmerkelijke statistieken achter zijn naam staan. Zo kroonde hij zich in 2006 tot 'snelste maker van een eigen doelpunt' in de Eredivise. Na 9 seconden had hij het leer al in eigen doel gewerkt.

Een ander leuk weetje is dat hij in zijn meer dan 15-jarige profbestaan slechts een keer gescoord heeft - in het doel van de tegenstander wel te verstaan. In een 5-0 zege tegen Sparta Rotterdam scoorde hij als linksback zijn enige goal ooit in een wedstrijd met inzet. Een kopbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties