Lukaku zet een éénmanskruistocht op poten: "Amuzu wordt uitgescholden, maar Anderlecht legt geen klacht neer"
Redactie
| 139 reacties

Paul Beloy, diversiteitscoach, is enthousiast over de strijd van Romelu Lukaku tegen racisme

Lukaku zet een éénmanskruistocht op poten: "Amuzu wordt uitgescholden, maar Anderlecht legt geen klacht neer"

Romelu Lukaku heeft de strijdbijl opgegraven: tegen de Sun, tegen de Belgische pers, tegen de mentaliteit ten opzichte van zwarte sporters... Als het moet doet hij het op zijn eentje, dat bewezen zijn uitspraken van deze week nog eens. Maar is dat nu overdreven?

Dat beweren alvast velen. Maar daar is Paul Beloy, ex-topvoetballer en diversiteitscoach, het niet mee eens. "Ik hoorde maandag nog analisten in Extra Time zeggen dat Romelu overdrijft over het racisme in ons land. Dan zeg ik: loop als zwarte eens drie maanden in Brussel, Antwerpen of Gent rond", zegt hij in GvA.

"Amuzu wordt op Antwerp uitgescholden voor 'Nutella' en 'stront'. Mensonterend. Maar Anderlecht legt geen klacht neer en in de pers wordt het al snel doodgezwegen. Ook dát bedoelt Romelu."

De tijden zijn veranderd, maar Lukaku beweert dat in Amerika zwarte sporters toch een pak meer respect krijgen. “De helft van de nationale ploeg bestaat uit Congolezen, maar ik weet zeker dat een spits als Erwin Vandenbergh beter werd gewaardeerd. Je ziet in Amerika gewoon veel meer mensen in ­hogere functies. Neem nu alleen al maar het voetbal: behalve Mehdi Bayat zie ik hier alleen maar witte topbestuurders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties