? Liverpool knikt het grote Bayern München in eigen huis uit de Champions League, helft van kwartfinalisten is Engels

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
? Liverpool knikt het grote Bayern München in eigen huis uit de Champions League, helft van kwartfinalisten is Engels

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit moet hét seizoen van Liverpool worden. De titel in de Premier League ligt binnen bereik en ook een revanche voor de verloren Champions League-finale blijft mogelijk. Woensdag kegelden The Reds Bayern München zonder genade uit het kampioenenbal.

Na de 0-0 op Anfield lag alles nog open en dat was ook te zien aan de voorzichtige openingsfase. Toch op het vlak van kansen - die waren er nauwelijks - maar na een stevig duel moest Liverpool-aanvoerder Henderson wel al naar de kant. Amper tien minuutjes bezig. 

Desondanks waren het de Engelse bezoekers die op voorsprong kwamen via een héérlijke actie van Mané. Kapbeweging, boogballetje, goal. Fantastisch doelpunt.

Bayern zou nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte komen, maar niet eens omdat ze het zelf afdwongen. Wél omdat Matip de bal bij een slechte interceptie in zijn eigen doel verwerkte. Een opvallend povere Rekordmeister had het zelf in de hele match niet gekund.

Liverpool dus wel. Van Dijk - is er iets dat hij tegenwoordig niet kan?! - pareerde het Beierse gevaar én tekende zelf voor de winning goal in München. Daar was het eigenlijk al gedaan, maar opnieuw Mané deed er zelfs nog een schepje bovenop met een rake kopbal. Eindverdict: 1-3. 

Opvallend: zo gaan er maar liefst vier Engelse ploegen naar de kwartfinales van de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties