Duivelsbarometer (2/2): Hoe vergaat het onze middenvelders bij hun club?
Sam Suttels
Sam Suttels
| 0 reacties

Elke linie bij de Rode Duivels onder de loep naar aanleiding van de aankomende EK-kwalificatiematchen

Duivelsbarometer (2/2): Hoe vergaat het onze middenvelders bij hun club?

Morgen maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke linie van de (kandidaat-)Rode Duivels onder de loep. Vandaag: de middenvelders en aanvallers.

De eerste middenvelders kwamen daarstraks al aan bod. Nu is het tijd voor deel twee.

Kevin De Bruyne

Het is voorlopig niet het seizoen van Kevin De Bruyne. Hij lag al in de lappenmand van begin november tot midden december en in het begin van deze maand viel hij opnieuw uit met een hamstringblessure. In het CL-treffen met Schalke werd hij nog gespaard, mogelijk is hij wel voldoende hersteld om de draad terug op te pikken met de Rode Duivels.

Dennis Praet

Praet doet het heel aardig in de Serie A bij Sampdoria en het is maar de vraag of ze hem nog lang zullen kunnen houden daar. Hij maakte al regelmatig deel uit van de selectie van de nationale ploeg, maar kwam nog maar in twee officiële matchen in actie.Hans Vanaken

Vanaken was er in september en november al voor de eerste keren bij en ook nu heeft het er alle schijn van dat hij nogmaals deel uit zal maken van de kern van Martinez. Afgelopen weekend dirigeerde de Gouden Schoen Club met twee goals en een assist nog naar een vlotte 0-4 overwinning op Eupen.

Er niet meer bij: Marouane Fellaini

Net als Démbélé verruilde Fellaini afgelopen winter ook Engeland voor China: hij ging aan de slag bij Shandong Luneng en scoorde meteen in zijn eerste match voor zijn nieuwe werkgever. Vorige week nog besliste hij om zijn nationale carrière stop te zetten en niet verder te gaan bij de Rode Duivels. Sinds 2007 was hij een gevestigde waarde en hij maakte belangrijke doelpunten op twee WK’s tegen Algerije en Japan. In totaal kwam hij 87 keer in actie voor onze nationale trots.

Komt in aanmerking: Andreas Pereira

Pereira kwam de laatste weken weer volledig boven water bij Manchester United en komt bijgevolg in aanmerking voor een stekje bij onze Duivels. Hij gaf onlangs te kennen dat hij erover nadenkt. Benieuwd wat het wordt morgen…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties