TEAM VAN TOEN: De laatste keer dat KV Mechelen en Beerschot tegenover elkaar stonden op het hoogste niveau
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 8 reacties

TEAM VAN TOEN: KV Mechelen ging in 2012 met 0-2 winnen op het veld van Beerschot

TEAM VAN TOEN: De laatste keer dat KV Mechelen en Beerschot tegenover elkaar stonden op het hoogste niveau
Foto: © photonews

Straks speelt ofwel KV Mechelen ofwel Beerschot Wilrijk in 1A. Nog niet zo gek lang geleden keken beide teams elkaar in de ogen op het hoogste niveau. Een terugblik op de protagonisten van toen.

Ja, we weten het: Beerschot Wilrijk speelde nog niet op het hoogste niveau. Maar stamnummer 13 heeft natuurlijk een roemrijk verleden in eerste klasse. Eind december 2012 speelde zowel Beerschot als KV Mechelen nog in de eerste afdeling, straks keert een van hen terug. Maar wie maakte toen de dienst uit voor beide teams? 

Beerschot 

Thuisploeg Beerschot bengelde op 22 december 2012 net boven een degradatieplaats. Toch zakten een dikke 10.000 toeschouwers af naar het Kiel om de partij tegen KV Mechelen bij te wonen. Claude Bourdouxhe was de scheidsrechter van dienst. Bij Beerschot heel wat oude bekenden. 

Zo stond niemand minder dan Stijn Stijnen in doel. De vier verdedigers voor de Limburgse goalie waren Stefano Marzo, die naar de kant werd gehaald voor spits Dalibor Veselinovic. De Servische reus met een verleden bij Anderlecht én Mechelen. Naast Marzo stonden Frédéric Brillant, Tomislav Mikulic en Raúl Bravo, de Spaanse linksback voorheen nog bij het grote Real Madrid.

Op het middenveld vonden we Wim De Decker, huidig assistent-coach van rivaal Antwerp terug. Hij kreeg het gezelschap van de jonge Alpaslan Öztürk, die tijdens de partij 2 keer geel en dus rood zou krijgen. Ook de jonge Funso Ojo kreeg een plaatsje in het team van trainer Wim De Corte. Ojo werd aan het eind van de wedstrijd vervangen door Conor Laerenbergh

De Beerschotse spitsen van dienst waren links Vuza Nyoni, onder Glen De Boeck nog succesvol bij Cercle. Rechts stond de kloeke Guillaume François en in de punt de Israeli Roy Dayan

Opstelling Beerschot: Stijnen; Marzo, Brillant, Mikulic, Raúl Bravo; Ojo, De Decker, Öztürk; François, Dayan, Nyoni. 

Invallers: Dalibor Veselinovic, Conor Laerenbergh, Dor Malul

KV Mechelen

Ook bij KV Mechelen vonden we namen die bij ons heel wat nostalgie doen opborrelen. In doel stond de Macedoniër Tomislav Pacovski. De verdediging bestond uit clubicoon Xavier Chen, het centrale duo Maxime Biset en Sheldon Bateau en de Kameroense linksback die naar de naam Antonio Ghomsi luisterde. 

De Mechelse driehoek op het middenveld mocht er ook zijn. Controleur van dienst was Steven De Petter, zijn compagnons waren doelpuntenmaker David Destorme en Robin Henkens. Die laatste was enkele weken terug nog spelbreker voor Malinwa: met Lommel hield hij zijn ex-club van de titel in 1B. 

Voorin drie bekende namen voor iedere KV-fan: Alessandro Cordaro op rechts, Nicklas Pedersen in de punt en andere doelpuntenmaker Abdul-Yakuni Iddi op links. Bij KV Mechelen vielen Seth De Witte, Thomas Enevoldsen en Mads Junker in.

Opstelling KV Mechelen: Pacovski; Chen, Biset, Bateau, Ghomsi; Henkens, Destorme, De Petter; Cordaro, Pedersen, Iddi.

Invallers: De Witte, Enevoldsen, Junker

De Kakkers wonnen uiteindelijk met 0-2 na doelpunten van Destorme en Iddi. Voor Beerschot het begin van het einde voor hun avontuur in eerste klasse. KV Mechelen zou het seizoen op een al bij al knappe achtste plaats eindigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties