Lukaku veroordeelt racisme tegen Sterling en zegt wat hij in zijn plaats had gedaan
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 42 reacties

Romelu Lukaku veroordeelt het racisme tegenover Raheem Sterling tijdens Engeland - Montenegro

Lukaku veroordeelt racisme tegen Sterling en zegt wat hij in zijn plaats had gedaan

In Engeland is het debat over racisme in het voetbal weer flink verhit geraakt nadat Raheem Sterling tijdens de interland tegen Montenegro racistische kreten naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Lukaku reageert.

Romelu Lukaku neemt niet vaak een blad voor de mond en al zeker niet als het over racisme gaat. In een gesprek met SkySports ging het om de racistische uitlatingen van enkele Montenegro-fans tijdens de interland tegen Engeland.

Raheem Sterling legde het publiek nadien het zwijgen op door te scoren, al had het volgens Lukaku niet zover hoeven te komen. "Engeland had van het veld moeten stappen die match", zei de spits die de interlandbreak geblesseerd aan zich voorbij moest laten gaan. 

"Zo hadden ze een statement kunnen maken. Het gebeurde al wel dat spelers van het veld stapten na racistische geluiden in het stadion, maar toen werden de spelers in kwestie gestraft."

Zo ging Pescara-middenvelder Muntari in 2017 verhaal halen bij de scheidsrechter nadat hij door racistische fans op de korrel werd genomen. Hij kreeg toen een rode kaart. Zijn schorsing werd toen wel teniet gedaan.

"Wij, als spelers, moeten de strijd aangaan met racisme. Dan zullen de voetbalbonden er iets aan doen. Racisme is nog steeds een probleem en dat moet er in een multiculturele sport zoals voetbal zo snel mogelijk uit", besloot de aanvaller van Manchester United en de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties