Legendarische Liverpool-kapitein overlijdt op 74-jarige leeftijd
Bart Somers
Bart Somers
| 3 reacties

Legendarische Liverpool-kapitein Tommy Smith overlijdt op 74-jarige leeftijd

Legendarische Liverpool-kapitein overlijdt op 74-jarige leeftijd
Foto: © photonews

Liverpool FC is in rouw na het overlijden van een legendarische kapitein die in de jaren 60 en 70 maar liefst 16 jaar lang de clubkleuren verdedigde.

Tommy Smith, voor de burgerlijke stand bekend als Thomas Smith, werd in 1945 geboren en overleed vandaag, 12 april 2019, nadat er in oktober 2014 Alzheimer bij hem werd vastgesteld. Hij werd 74 jaar.

Van 1962 tot 1978 speelde Smith als verdediger bij Liverpool. Hij stond bekend voor zijn onverzettelijke stijl. Hij stond maar liefst 467 keer tussen de lijnen in officiële wedstrijden en kwam daarin 36 keer tot scoren.

Tampa Bay Rowdies, Los Angeles Azteken en Swansea City

Het meest gedenkwaardige doelpunt van de verdediger was waarschijnlijk de treffer die hij aantekende in de finale van de van Europacup 1, de toenmalige versie van de Champions League, tegen Borussia Mönchengladbach. Die wedstrijd eindigde op 3-1 voor de Reds en Smith nam de 2de goal voor zijn rekening.

Smith kwam een keer uit voor de nationale ploeg van Engeland, in 1971. Op clubniveau speelde hij na zijn 16 jaar bij Liverpool ook nog bij Tampa Bay Rowdies, Los Angeles Aztecs en Swansea City.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties