Vertonghen onderging eerste medische tests na hoofdtrauma
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Jan Vertonghen wordt uitgebreid onderzocht na zijn botsing tijdens Tottenham - Ajax

Vertonghen onderging eerste medische tests na hoofdtrauma
Foto: © photonews

De gevolgen van de botsing tussen Jan Vertonghen met de doelman van Ajax en Toby Alderweireld deed heel wat stof opwaaien.

Meteen na de match lieten Vertonghen zelf en Mauricio Pochettino al weten dat er niets ernstigs aan de hand was met de Rode Duivel (lees meer). In de loop van de dag kwam er kritiek op de handelswijze van de club en werd er voorgesteld om een nieuwe wisselregel in te voeren bij hoofdblessures (lees meer).

Woensdagavond kwam Tottenham met een nieuwe update over de toestand van onze landgenoot. "Onze mensen hebben naar alle beschikbare beelden gekeken en daaruit blijkt dat er geen verlies van het bewustzijn was tijdens de wedstrijd", was de uitleg op de webstek van de Spurs.

"Het bloedverlies was een gevolg van een kleine snee onder zijn neus. Voor het overige heeft ons medisch team op het veld alle richtlijnen van de FA gevolgd. Hij was alert en reageerde correct en helder op hun vragen."

"Daardoor kon hij het veld weer op. Toen hij onze medische staf meedeelde dat hij zijn evenwicht moeilijk kon bewaren werd hij onmiddellijk weer van het veld gehaald", ging het verder.

"De testen van vandaag (woensdag, nvdr.) waren duidelijk en de speler heeft ook geen negatieve effecten ondervonden de dag na de botsing. We zullen hem ook laten testen door onafhankelijke dokters. Morgen gaat Jan op consultatie bij een neuroloog die gespecialiseerd is in topatleten", was het besluit op de webstek van Tottenham Hotspur.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties