Kompany bekeert Rode Duivel: "Van thuis uit waren we Brugge-gezind, maar nu ga ik voor Anderlecht supporteren"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties

Jan Vertonghen gaat door Kompany voor Anderlecht supporteren

Kompany bekeert Rode Duivel: "Van thuis uit waren we Brugge-gezind, maar nu ga ik voor Anderlecht supporteren"
Foto: © photonews

Vincent Kompany heeft zowat iedereen verrast, zelfs zijn beste vrienden, door voor Anderlecht te kiezen. Jan Vertonghen behoort tot die categorie, maar was ook niet op de hoogte van zijn plannen.

"Nu, ik wist dat hij die ambitie had, maar ik wist niet dat hij die nu al had. Alles kwam een beetje bij elkaar, denk ik. Hij zal hebben gekeken naar zijn fysieke conditie en hij heeft natuurlijk net een topjaar gehad bij City", zegt de verdediger in S/V Magazine.

Vertonghen vindt het een knap plan van Anderlecht. "En ook dat Vincent het aandurft, want ik dacht altijd: Kompany is eigenlijk te groot voor België. Maar het is zijn club, hij heeft een beetje met Brussel wat ik met Amsterdam heb, waarschijnlijk nog meer omdat hij echt uit de stad komt en al vanaf zijn zesde bij Anderlecht speelt. Z’n familie komt er vandaan, z’n vader is burgemeester in een van de gemeenten. Dus het is een soort van totaalplaatje voor hem."

Ik denk ook dat hij gewoon doorgaat bij het nationale elftal

Inmiddels hebben de twee al gesproken. "Hij zei dat het een geweldige kans voor hem was. Dus ik word nu de grootste fan van Anderlecht. Van thuis uit zijn we eigenlijk niet echt Anderlechtgezind, vroeger was ik meer voor Club Brugge. Maar nu word ik de allergrootste Anderlechtfan en ga ik op de tribune zitten!. Ik ben gewoon fan van Kompany en ik denk dat hij ook doorgaat bij het nationale elftal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties