Kevin De Bruyne: "Heb gezegd dat 'Vinnie' binnen 7 jaar een plekje moet vrijhouden als hij nog bij Anderlecht zit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Kevin De Bruyne: "Heb gezegd dat 'Vinnie' binnen 7 jaar een plekje moet vrijhouden als hij nog bij Anderlecht zit"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels verzamelden dinsdag voor het eerst in Tubeke om zich voor te bereiden op de EK-kwalificatieduels tegen Kazachstan en Schotland. Op de weg naar Tubeke kreeg Kevin De Bruyne het gezelschap van Gilles De Bilde. Het ging vanzelfsprekend ook over de plannen van Vincent Kompany én De Bruyne zelf.

Kompany wordt - zoals u ongetwijfeld al weet - speler-trainer in het Astridpark. Een goede zaak volgens KDB. "Ik denk dat de terugkeer van Vincent een goede zaak is voor België", vertelde De Bruyne tegen De Bilde voor VTM Nieuws. "Ik heb hem gezegd dat hij nooit iets makkelijk doet. Ik had het niet zien aankomen, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat Vinnie nog wilde spelen."

"Ik denk dat hij het daarom heeft gedaan. Hij is op die kans gesprongen en dacht bij zichzelf dat hij in Anderlecht iets heel mooi kan bouwen naar de toekomst toe."

Kompany wordt in Brussel nu al als een verlosser en een halve God aanschouwd. Een slimme zet? "Het kan natuurlijk niet veel slechter gaan dan dit jaar in Anderlecht. Vincent kan mee een nieuwe structuur opbouwen."

Zelf heeft de middenvelder van Manchester City nog geen concreet idee wat hij na zijn actieve spelerscarrère zal doen. "Af en toe denk je daar al eens meer aan. Ik ben geen 18 jaar, maar wel bijna 28. Ik ben binnen 5 jaar net als Vinnie 33 jaar oud, dus je moet al wat meer kijken wat je in de toekomst wilt doen. In het voetbal, buiten het voetbal, beiden..."

Naar Anderlecht?

"Ik heb gezegd dat Vinnie binnen 7 jaar een plekje bij Anderlecht moet vrijhouden als hij daar nog zit", lachte De Bruyne nog. "Maar ik ben er nog niet specifiek mee bezig. Ik zit nog midden in het voetbal zelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties