Axel Witsel over de komst van landgenoot bij Dortmund: "Hij kan ons én de Rode Duivels zeker iets bijbrengen"

Axel Witsel over de komst van landgenoot bij Dortmund: "Hij kan ons én de Rode Duivels zeker iets bijbrengen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Axel Witsel heeft zijn eerste seizoen in de Bundesliga prima verteerd. De ex-middenvelder van Standard, Zenit en Benfica groeide bij Borussia Dortmund meteen uit tot een sterkhouder. Bovendien heet hij vanaf volgend seizoen Thorgan Hazard welkom bij de Duitse nummer twee.

Witsel verruilde het Chinese Tianjin Quanjian afgelopen zomer voor Borussia Dortmund. Een beslissing waar hij onmogelijk spijt van heeft, al was de titel net iets te hoog gegrepen. "Het kwam toch wel hard aan dat we de titel niet pakten", vertelde Witsel in Tubeke, waar de Rode Duivels dinsdag voor het eerst verzamelden. 

"Al kunnen we wel trots terugblikken op het voorbije seizoen. Net als ik tevreden mag zijn over mijn seizoen", aldus de middenvelder.

Komst van Hazard

Binnen enkele weken traint en speelt Witsel samen met Thorgan Hazard, die de overstap maakt van Borussia Mönchengladbach. "Thorgan had meerdere aanbiedingen van Duitse teams, maar ik ben blij dat hij na een superseizoen bij Mönchengladbach voor ons gekozen heeft", is Witsel duidelijk. 

"Iedereen kent hem in Duitsland. Hij kan zeker een meerwaarde zijn voor ons. Hij speelt met erg veel vertrouwen. En dan kan hiij ook bij de Rode Duivels een belangrijke rol invullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties