Interview We vonden een Kazach die ons wat meer kon vertellen over de tegenstander van zaterdag: "Ze teren op hun fysiek en discipline"

We vonden een Kazach die ons wat meer kon vertellen over de tegenstander van zaterdag: "Ze teren op hun fysiek en discipline"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat weet u van Kazachstan, de tegenstander van de Rode Duivels zaterdag? Nougabollen? Wel, u bent zeker niet alleen hoor. Wij gingen te rade bij Alexandr Strelnikov, hoofdredacteur van de grootste online krant van het land.

Alexandr, vergeef ons, maar we kennen weinig spelers. Op wie moeten we letten?

"Ik zou zeggen: hou vooral de middenvelders in het oog. Bauyrzhan Islamkhan en Alexander Merkel. Bauyrzhan was er in maart niet bij, maar hij is een heel belangrijke speler voor Kazachstan."

Roberto Martinez maakte wel al een analyse en wat hem opviel waren de fysieke capaciteiten. "Het zijn machines", zei hij.

"Misschien wel. Kazachs voetbal in het algemeen is gebaseerd op athletisch vermogen. Daarnaast gaat het vooral om discipline en mentaliteit. Als dat allemaal aanwezig zijn, kunnen ze een onaangename verrassing betekenen voor de tegenstander."

Denken jullie een kans te hebben?

"Uiteraard zijn de kansen op puntenwinst minimaal. Maar als ze de Kazachen onderschatten..."

Welke Belgische speler is het bekendst bij jullie?

"Voor mezelf zijn dat de spelers uit mijn jeugd: Jan Ceulemans, Enzo Scifo, Michel Preud'homme... Maar nu kent iedereen hier Eden Hazard, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois en al die anderen die op wereldniveau spelen."

Wat mogen we verwachten van Kazachstan zaterdag?

"Ik denk dat ze defensief gaan spelen en er proberen uit te komen met razendsnelle counters."
Bedankt Alexandr!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties