Martinez overlaadt twee Duivels met lof: "Zijn evolutie is indrukwekkend"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Roberto Martinez vol lof over Thorgan Hazard en Timothy Castagne

Martinez overlaadt twee Duivels met lof: "Zijn evolutie is indrukwekkend"
Foto: © photonews

Roberto Martinez is stilletjes de nieuwe generatie Rode Duivels aan het integreren. Die overgang verloopt geruisloos, want jonge talenten bieden zich telkens aan en worden in het buitenland steeds beter.

Zo zijn er twee die hem verrast hebben. "Ik kijk enorm uit naar Thorgan Hazard bij Borussia Dortmund. Zijn evolutie is indrukwekkend. Bij ons eerste officiële duel waar hij bij was, tegen Cyprus, zat hij nog in de tribune. Maar geleidelijk werd hij zeer belangrijk bij Mönchengladbach, een sleutelspeler zelfs, en zijn positie als linkervleugelspeler was zeer interessant. Thorgan is nog steeds aan het evolueren", aldus Martinez in S/V Magazine.

"Idem met Timothy Castagne, van een periode vol onzekerheid bij Atalanta, is hij plots naar een ander niveau gegaan. Ik blijf verrast door de contrasten die een speler soms meemaakt in één seizoen. Origi begon bij de U23 van Liverpool en was op het einde de main player die de ploeg naar de finale van de Champions League bracht."

En er komen er nog aan... "We hebben een mooie groep bij mekaar, vind ik. Tijdens het laatste campwaren acht jongens afwezig maar de anderen voerden onze manier van voetballen ook perfect uit. Straks komt het EK voor beloften in Italië er aan. Als ze daar goed presteren en de groepsfase overleven... Ik ga hier geen namen noemen, omdat ik die jongens dan voor dat tornooi extra onder druk zet, maar sommige spelers zitten echt close bij deze groep.’

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties