Het Oekraïense gevaar voor Club Brugge: De killer uit Kopenhagen en de Marcelo van Oekraïne
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Club Brugge neemt het dinsdagavond op tegen Dynamo Kiev

Het Oekraïense gevaar voor Club Brugge: De killer uit Kopenhagen en de Marcelo van Oekraïne

Club Brugge neemt het dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League op tegen Dynamo Kiev. Een club met vooral onbekende spelers. Maar dat maakt hen niet minder gevaarlijk.

Het Nieuwsblad had het met  Maks Opanasiuk over Kiev. De sportjournalist uit Oekraïne ziet een paar gevaren voor Club Brugge.

“Benjamin Verbic brengt snelheid en heeft een goede dribbel”, aldus  Opanasiuk. “Samen met Viktor Tsyhankov is hij levensgevaarlijk. Verbic op links, Tsyhankov op rechts. Dynamo is niet de snelste ploeg ter wereld, maar deze twee compenseren heel wat.”

Verbic speelde al eerder tegen Club Brugge. in 2016 vernederde hij blauw-zwart in de groepsfase van de Champions League. FC Kopenhagen won toen met 4-0. Vorig seizoen was de Sloveense winger nog goed voor  twaalf goals en vier assists

“Vitalii Mykolenko is dan weer een aanvallende linksachter van het type Marcelo. Hij staat in de belangstelling van veel Europese topclubs. Hoewel Dynamo van een stevige organisatie houdt, is het zeker niet de best verdedigende ploeg.”

“Dynamo heeft een wat vreemde stijl van voetballen”, vindt Opanasiuk. “Het probeert wel dominant en aanvallend te spelen, maar als dat niet lukt, heeft het weinig om op terug te vallen. Dan wordt het nogal snel saai en wat pragmatisch: het wacht dan tot er een moment is om toe te slaan."

Als Club Brugge er in slaagt om Kiev uit te schakelen strijdt het met LASK of Basel om een plekje in de Champions League

  •  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties