Ze lachen er niet mee bij de UEFA: Bulgarije, Turkije en Engeland mogen zich aan sanctie verwachten
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Bulgarije, Turkije en Engeland mogen zich aan sanctie verwachten

Ze lachen er niet mee bij de UEFA: Bulgarije, Turkije en Engeland mogen zich aan sanctie verwachten

De UEFA is van plan om actie te ondernemen na de voorbije interlands. De kwalificatiewedstrijden Bulgarije-Engeland, en Turkije tegen Albanië en Frankrijk worden onderzocht. Vooral Bulgarije mag zich zorgen maken na het gebeurde.

De Bulgaarse fans gingen hun boekje ver te buiten met Nazi-groeten en racistische gezangen. De UEFA heeft inmiddels bekendgemaakt dat men een strafprocedure is gestart inzake het wangedrag van de supporters in Sofia maandagavond. De aanklachten tegen Bulgarije omvatten het racistische gedrag van de fans, het gooien van voorwerpen, het verstoren van het volkslied en het tonen van herhalingen op het grote scherm.

De Engelse bond moet zich verantwoorden voor het verstoren van het volkslied en het feit dat er te weinig Engelse stewards in het stadion waren. Beide zaken worden door het ethische en disciplinaire orgaan van de Europese voetbalbond onder de loep genomen.

Ook de Turkse bond kan maatregelen verwachten omwille van hun militaire groet. De UEFA heeft bekendgemaakt dat men een inspecteur heeft aangesteld om een onderzoek te starten naar het potentiële provocatieve gedrag van de spelers van Turkije tijdens de duels met Albanië en Frankrijk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties