Rode Duivels groepswinnaar, dus nu naar Denemarken en Rusland ... of toch nog Nederland en Roemenië?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 32 reacties
Rode Duivels groepswinnaar, dus nu naar Denemarken en Rusland ... of toch nog Nederland en Roemenië?

De Rode Duivels zijn nu officieel groepswinnaar en mogen hun koffers voor het EK dus boeken. Rest de vraag: tegen wie gaan ze daarin uitkomen? De kaarten lijken geschud, al is het nog wat afwachten wat er de komende dagen nog gaat gebeuren in diverse groepen.

Momenteel staan de Rode Duivels helemaal bovenaan de EK-kwalificatiereeksen, met 21 op 21 (de matchen tegen San Marino tellen niet mee omdat er ook groepen van vijf zijn) en een doelsaldo van +19.

Daarmee zijn ze al zeker groepshoofd, net als Italië - dat al zeker in groep A zal uitkomen en zijn drie thuismatchen in Rome mag afwerken.

Opnieuw naar Rusland?

Er is al duidelijk welke ploegen in welke landen zouden moeten spelen, indien ze zich weten te plaatsen:

Groep A: Italië & Azerbeidzjan
Groep B: Denemarken & Rusland 
Groep C: Nederland & Roemenië
Groep D: Engeland & Schotland
Groep E: Spanje & Ierland
Groep F: Duitsland & Hongarije

Op dit moment lijken ook Oekraïne, Engeland, Spanje en Duitsland met België en Italië op weg naar de status van reekshoofd. Italië wordt dan A1, Engeland D1, Spanje E1 en Duitsland F1.

En dan zouden enkel België en Oekraïne hun groep nog niet hebben, maar zouden de Rode Duivels - doordat Oekraïne niet kan worden ingeloot bij Rusland - dan in groep B terechtkomen en Oekraïne in groep C. 

Oekraïne in Servië in gaten houden ...

Er is wel nog één optie dat het toch nog anders uitdraait: als Oekraïne niet in pot 1 terechtkomt. Dan moeten ze wel verliezen in Servië en moeten Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk winnen. Frankrijk zou dan in pot 1 terechtkomen en zo de opties voor de Rode Duivels op groep B OF C brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties