🎥 UPDATE: Belgische U19 gaat naar eliteronde met perfect rapport

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
🎥 UPDATE: Belgische U19 gaat naar eliteronde met perfect rapport

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische U19 nemen het vanmiddag in hun laatste kwalificatiematch op tegen de Griekse beloften. De jonge Duivels wonnen hun twee vorige wedstrijden en hebben aan een draw genoeg om door te stoten naar de eliteronde die in de lente wordt afgewerkt.

België won haar eerste twee wedstrijden in de poule tegen IJsland en Albanië met 3-0 en 2-1. Griekenland verzamelde drie punten en is de laatste tegenstander in de poulefase waarin de eerste twee landen doorstoten naar de eliteronde in het voorjaar van 2020. Deelname aan het EK kan pas worden afgedwongen in die eliteronde.

Volg de wedstrijd (aftrap om 14u30) via de hieronder toegevoegde livestream:

UPDATE 15u30: Geen van beide teams kon scoren voor de rust. In de wedstrijd tussen IJsland en Albanië is het 0-2, waardoor de twee landen nu virtueel drie punten tellen.

UPDATE 16u22: In de absolute slotfase van de partij maakte Arne Cuypers er op aangeven van Dylan Mbayo 1-0 van. Nicolas Raskin werd nog uitgesloten met een tweede gele kaart en er werd niet meer gescoord. België is zo met 9 op 9 groepswinnaar en Griekenland is uitgeschakeld. IJsland boog de 0-2 nog om in een 4-2 overwinning en gaat als tweede naar de eliteronde, die in het voorjaar van 2020 plaatsvindt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties