Anderlecht misloopt twintig miljoen euro: "Ze blokkeerden mijn zoon"
Redactie
| 12 reacties

RSC Anderlecht ziet marktwaarde van Orel Mangala stijgen naar twintig miljoen euro

Anderlecht misloopt twintig miljoen euro: "Ze blokkeerden mijn zoon"

RSC Anderlecht zag in 2016 Orel Mangala vertrekken. Het jeugdproduct zag meer kansen in Duitsland. Paars-wit zag veel geld door de neus geboord.

Orel Mangala koos in 2016 voor de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Bij de geelhemden kwam hij op de radar van VfB Stuttgart, dat uiteindelijk nog een slordige twee miljoen op de bankrekening van RSC Anderlecht stortte.

Veel geld voor een jongen die in Brussel nooit verder dan de jeugdreeksen was geraakt? Nee, integendeel. Mangala is ondertussen twintig miljoen euro waard. “Ik voel me zelfs klaar voor een stap hogerop”, vertelt hij. “Maar Stuttgart beslist.”

Olympique Lyon, Lille OSC, Olympique Marseille, Arsenal FC en AS Roma kwamen al met concrete voorstellen aanzetten. Eentje bood zelfs twintig miljoen euro, maar Stuttgart gaf geen krimp. Ondertussen krapt Anderlecht zich ook in de haren. Twee of twintig miljoen. Dat scheelt toch een nulletje...

Bij Anderlecht mocht hij zelfs niet meetrainen met de A-kern

“Bij Anderlecht mocht hij zelfs niet meetrainen met de A-kern”, foetert papa Jean Mangala in Het Laatste Nieuws. “In het begin blokkeerde Anderlecht mijn zoon. Hoffenheim nodigde ons uit voor een testperiode. Anderlecht zei dat ze niets ontvangen hadden, terwijl ik een kopie van die mail heb liggen.”

De 21-jarige Mangala zelf zal je echter geen slecht woord horen zeggen. “Ik heb alles te danken aan Anderlecht. Elk weekend kijk ik nog of ze gewonnen hebben. Het blijft de club van mijn hart.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties