Nog meer positieve testen in Bundesliga, nu bij Mönchengladbach

Nog meer positieve testen in Bundesliga, nu bij Mönchengladbach

Een voetballer en een fysiotherapeut van de Duitse club Borussia Mönchengladbach hebben positief getest op het coronavirus. Dat weten verschillende media in Duitsland.

De nummer vier van de Bundesliga heeft de besmettingen nog niet bevestigd. Alle voetballers, trainers en begeleiders van de 36 clubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga zijn de afgelopen dagen getest op het coronavirus. Maandag waren er tien positieve testen. De selectie en technische staf van Erzgebirge Aue zijn dinsdag in quarantaine geplaatst. Reden daarvoor was een positieve coronatest van een staflid van de club die uitkomt op het tweede niveau.

Bondskanselier Angela Merkel en de overheden van zestien deelstaten spreken zich woensdag officieel uit over een mogelijke herstart van de Duitse voetbalcompetitie. De Bundesliga ligt, net als vrijwel alle andere competities in de wereld, al sinds maart stil vanwege het nieuwe coronavirus.

Wanneer Merkel en haar collega’s besluiten dat voetbal weer mogelijk is, is Duitsland het eerste van de vijf toplanden waar de competitie wordt hervat. In Frankrijk is de competitie (Ligue 1) al beëindigd. Spanje, Italië en Engeland hebben nog geen beslissing genomen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties