Boris Johnson belt Manchester United-aanvaller en geeft 400 miljoen pond voor zijn project

Seppe Frans
| 13 reacties
Boris Johnson belt Manchester United-aanvaller en geeft 400 miljoen pond voor zijn project
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marcus Rashford heeft de Engelse regering opnieuw kunnen overtuigen om de arme gezinnen in het land te ondersteunen met gratis maaltijden. Engels premier Boris Johnson belde de aanvaller persoonlijk op na de 1-3 overwinning op het veld van Everton.

Marcus Rashford zet zich al enkele maanden in voor dit project en haalt nu ook eindelijk zijn gram thuis. Dat deed hij nadat de regering tijdens de zomervakantie had besloten om geen vouchers voor gratis maaltijden meer uit te delen aan arme gezinnen. Bij de eerste hulpactie van de aanvaller werd de beslissing door de regering meteen ongedaan gemaakt.

Eredoctoraat voor Marcus Rashford

Na zijn inspanningen in juli ontving Rashford als jongste ooit een eredoctoraat op de universiteit van Manchester. Nu krijgt de Engelsman dus de bevestiging dat er 400 miljoen pond vrijgemaakt zal worden voor dit project.

Rashford is gelukkig met de beslissing en vertelt aan BBC een goed gesprek gehad te hebben met premier Boris Johnson. “Hierdoor kunnen we de omstandigheden van 1,7 miljoen kinderen verbeteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties