Bayer 04 Leverkusen blijft leider na overtuigende overwinning en ziet ook Bayern München en Leipzig winnen

Bart Vrancken
| 3 reacties

Wat bracht het voetbal uit Duitsland ons op speeldag 12 in de Bundesliga? Bayer 04 Leverkusen deed zijn naam alvast alle eer aan.

FC Köln - Bayer 04 Leverkusen

Met Bayer 04 Leverkusen hebben we misschien wel een verrassende leider in Duitsland, de club van Leon Bailey ging in Köln op zoek naar bevestiging.

Lang heeft de zoektocht naar bevestiging niet geduurd. Leverkusen had het balbezit én de kansen. Na tien amper tien minuten stond het al 0-2. Goals van Mitchell Weiser en Moussa Diaby.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld, Bayer 04 Leverkusen liet de thuisploeg geen kans. Met 68% balbezit en nog twee goals werd de overwinning overtuigend over de streep getrokken. De 0-3 kwam van Patrik Schick en de 0-4 werd op het scorebord getrapt door Florian Wirtz. De nog maar 17-jarige aanvallende middenvelder kon op aangeven van Leon Bailey de eindstand vastleggen. Bayer 04 Leverkusen blijft door deze overwinning de leider in Duitsland.

Bayern München - Wolfsburg

Na een vroege achterstand kon Bayern München de schade toch nog herstellen. De reparatiewerken kwamen van Lewandowski die met zijn twee goals de wedstrijd deed kantelen. Bayern München had het moeilijk en Wolfsburg had zeker recht op een gelijkspel. De vroege goal van Maximillian Philipp bleek onvoldoende voor een punt. 2-1 en een nieuwe overwinning voor Bayern München.

Andere wedstrijden

Hoffenheim 0 - 1 Leipzig

Arminia Bielefeld 0 - 1 Augsburg

Eerder op de avond kon Schalke 04 opnieuw geen punten pakken. Het verloor thuis met 0-2 van Freiburg