Scheidsrechter zet carrière even on hold na controversiële rode kaarten en doodsbedreigingen

Scheidsrechter zet carrière even on hold na controversiële rode kaarten en doodsbedreigingen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse scheidsrechter Mike Dean heeft aan de Premier League gevraagd om even een pauze in te lassen, nadat hij doodsbedreigingen kreeg na twee discutabele rode kaarten.

Afgelopen weekend was Dean aan de slag als scheidsrechter voor het duel tussen Fulham en West Ham. Hij stuurde Soucek van West Ham weg met een rode kaart. Na het bekijken van de beelden was iedereen ervan overtuigd dat hij dat niet zou doen, maar Dean volhardde.

Een week ervoor was Dean ook al kop van jut na een rode kaart aan Bednarek van Southampton tegen Manchester United. De schorsingen van de twee spelers werden ongedaan gemaakt.

Verschillende Engelse media meldden dat Dean doodsbedreigingen kreeg en daarvoor zou hij nu een pauze inlassen. "De bedreigingen zijn totaal onaanvaardbaar", reageert scheidsrechtersbaas Mike Riley. "We steunen Mike Dean in zijn beslissingen om deze bedreigingen te melden bij de politie. Dit verdient niemand."

Morgen zou Dean nog het duel tussen Leicester en Brighton in de FA Cup fluiten, maar daarna verdwijnt hij eventjes uit de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties