Verspeelt Atletico titel alsnog aan FC Barcelona of Real Madrid?

Alyssa Saliou

Atlético Madrid heeft drie hele dure punten laten liggen in Sevilla. Er werd zondagavond, zonder Carrasco, met 1-0 verloren. Concurrenten FC Barcelona en Real Madrid ruiken de koppositie na de nederlaag.

Atlético Madrid-keeper Jan Oblak stopte - net als twee weken geleden - een penalty. Tegen Deportivo Alaves deed hij dit ook. Sevilla was de eerste 45 minuten overduidelijk de bovenliggende partij tegen de Spaanse koploper, maar vond steeds topdoelman Oblak op zijn weg.

Atlético kreeg maar een kans het eerste uur, via Luis Suarez, maar hij miste. Hierna schoot Koke op de vuisten van Sevilla-doelman Yassine Bounou. Na 70 minuten viel dan toch de 1-0 voor Sevilla. Jesus Navas haalde de achterlijn, de kopbal van Marcos Acuna was raak.

Een minuut na de openingstreffer een reuzekans op de gelijkmaker, maar Mario Hermoso knalde in vrije positie de bal bijna het Estadio Sanchez Pizjuan uit. Sevilla verdedigde met man en macht de kleine voorsprong en trok de zege terecht over de streep. Atletico, zonder Carrasco liet hier heel dure punten liggen met oog op de competitiestrijd.

Volgende week staat de El Clásico op het menu: Real Madrid ontvangt FC Barcelona. Desondanks de nederlaag blijft Atlético wel nog steeds bovenaan de ranking staan. Na 29 rondes heeft de ploeg van Diego Simeone en Yannick Carrasco 66 punten. Real Madrid volgt met 63 punten. FC Barcelona heeft 62 punten, maar zij hebben nog een inhaalduel die maandag gespeeld wordt tegen Real Valladolid. Bij winst naderen ze Atletico op één punt.