Italië vormt bedreiging voor topfavorieten: "Immobile is een aasgier, maar vooral hun linkerkant viel op"

Italië vormt bedreiging voor topfavorieten: "Immobile is een aasgier, maar vooral hun linkerkant viel op"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie Italië al afgeschreven had omdat ze zonder echte vedetten naar het EK trokken, mag zich stilaan bedenken. In de openingsmatch maakte de Squadra indruk. Ook Marc Degryse ziet ze als een gevaar.

Italië heeft een ploeg die mooi combinatievoetbal speelt en in de aanval trekt. De Italianen proberen bovendien vanuit balbezit aan kansen te komen", zag ook Degryse voor HLN. "Mancini heeft in mijn ogen een fris elftal. Achterin kan hij teren op de ervaring van Chiellini en Bonucci, daarvoor heeft hij jonge jongens die vol hun kans gaan."

"Een uitstekende mix. Vooral hun linkerkant viel me op. Spinazzola deed het uitstekend, Insigne verdiende zijn doelpuntje - zij waren de twee uitblinkers - en voorin heeft Immobile nog eens laten zien dat hij een type-Lukaku is. Een aasgier die wacht op zijn prooi en het dan afmaakt."

Een bedreiging voor elke ploeg dus. "Italië wil je liefst niet tegenkomen te vroeg in het toernooi. Ze spelen modern, attractief voetbal. En vergeet niet: ze hebben de reputatie van een toernooiploeg te zijn. Zij zijn terug op niveau na het gemiste WK in Rusland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties