Ook Kompany moet resultaten voorleggen: zwaar gesprek op Neerpede na Europese uitschakeling

Ook Kompany moet resultaten voorleggen: zwaar gesprek op Neerpede na Europese uitschakeling

Volg België nu via WhatsApp!

Het bestuur van Anderlecht zat wel degelijk zwaar verveeld met de Europese uitschakeling door Vitesse. Vincent Kompany moest vrijdag meer dan een woordje uitleg komen geven.

Kompany heeft op papier een veel sterkere kern dan vorig seizoen ter beschikking gekregen. Het bestuur rekende er dan ook op dat de poulefase van de Conference League bereikt zou worden. Vitesse leek vooraf immers geen onoverkomelijke hindernis. De uitschakeling kwam zwaar aan: financieel, maar ook qua reputatie. 

Vrijdag werd er met de coach samengezeten en daarin werd besproken wat er anders had kunnen gebeuren. Ook Kompany is niet 'untouchable', zoals velen wel menen. Het bestuur wil resultaten zien en de vernedering doorspoelen. Liefst al tegen Genk. 

Kompany kon donderdag het tij niet keren en maakte enkele opmerkelijke keuzes. Zo wisselde hij laat en de inbreng van Mohammed Dauda deed wenkbrauwen fronsen. Dat Anouar Ait El Hadj elke week mentaal wat dieper wegzakt, blijkt ook een punt te zijn. De jonge aanvallende middenvelder leek donderdag te mogen invallen, maar moest dan toch weer gaan opwarmen. Kompany wordt dus ook gevraagd om meer people manager te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties