Romelu Lukaku scoort in finale WK voor clubs en heeft zo zijn eerste prijs met Chelsea te pakken

Nils Wens
| 22 reacties

Chelsea heeft deze avond het WK voor clubs gewonnen. De Engelse topclub had verlengingen nodig tegen Palmeiras, maar uiteindelijk won Chelsea wel met 2-1. Romelu Lukaku was goed voor het openingsdoelpunt.

Deze avond nam Chelsea het in de finale van het WK voor clubs op tegen Palmeiras. De Engelse topclub begon uitstekend aan de wedstrijd, want ze kwamen op voorsprong na een doelpunt van Rode Duivel Romelu Lukaku

Chelsea leek de schaapjes op het droge te hebben, maar het was buiten Veiga gerekend. Na een handsbal van Thiago Silva kreeg Palmeiras namelijk een strafschop en Veiga maakte er zo 1-1 van. Zo moesten er verlengingen gespeeld worden.

Het leek lang op 1-1 te zullen eindigen, maar zo'n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg ook Chelsea een penalty na hands bij Palmeiras. Kai Havertz zette zich achter de bal en trapte de 2-1 tegen de netten. Zo heeft Romelu Lukaku zijn eerste trofee met Chelsea te pakken.