Na de dodelijke stadionramp in Indonesië: 2 personen levenslang geschorst en minuut stilte bij alle Europese wedstrijden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Na de dodelijke stadionramp in Indonesië: 2 personen levenslang geschorst en minuut stilte bij alle Europese wedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De dodelijke stadionramp in Indonesië heeft nog een staartje gekregen. 2 mensen zijn levenslang geschorst.

Na wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya ontstond een van de dodelijkste rampen ooit in een voetbalstadion. Minstens 131 mensen kwamen al om. 

Abdul Harris, de voorzitter van het organisatiecomité van Arema, en Suko Sutrisno, de coördinator wedstrijdbeveiliging, werden daarvoor gestraft. Ze mogen hun hele leven lang geen enkele voetbalactiviteit meer uitvoeren. Ook kreeg Arema een boete van zo'n 16 500 euro. Ook mag de club geen wedstrijden meer organiseren. 

De lokale politiechef van de plaats waar Arema speelt, bood ondertussen ook zijn excuses aan. Hij erkende dat de politie toen fouten had gemaakt. 

Ook in Europa staan er dingen te gebeuren. De UEFA maakte bekend dat voor elke Europese wedstrijd deze week een minuut stilte zal gehouden worden. Dat geldt voor de Champions League, de Europa League en de Conference League. Ook voor de wedstrijden van de play-offs van de WK-kwalificaties voor vrouwen zal er een minuut stilte zijn. De Red Flames spelen deze week tegen Portugal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties