Ex-ref Gumienny geeft Mignolet gelijk: "Hij deed iets wat niet mag volgens het reglement"

Ex-ref Gumienny geeft Mignolet gelijk: "Hij deed iets wat niet mag volgens het reglement"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Simon Mignolet was kwaad na Club Brugge-Westerlo. Hij vond dat het eerste doelpunt van Lyle Foster had moeten afgekeurd worden. En hij krijgt daarin gelijk van ex-ref Serge Gumienny.

“Na Club Brugge-Westerlo was Simon Mignolet niet te spreken over de manier waarop het openingsdoelpunt van Westerlo tot stand kwam. Er valt iets te zeggen over zijn beklag, want Westerlo-spits Nene raakte licht de bal toen Mignolet die in zijn handen had, waarop hij de bal moest lossen en Nene scoorde”, aldus Gumienny in HBvL.

“Als het reglement strikt gevolgd werd, moest de VAR daar ingrijpen want de scheidsrechter had dit niet opgemerkt. In feite maakte de aanvaller geen overtreding op de keeper maar hij deed iets wat niet mag volgens het reglement. Dat zegt dat je de bal niet mag aanraken als de keeper die in zijn handen heeft, een regel die destijds werd ingevoerd om doelmannen te beschermen. Aangezien er tegenwoordig streng volgens de letter van het reglement wordt gefloten, had de VAR hier ook kunnen ingrijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties