Ibrahimovic niet mals voor Man United na kritiek Ronaldo: "Kleine zaken waarmee je respect wint"

Ibrahimovic niet mals voor Man United na kritiek Ronaldo: "Kleine zaken waarmee je respect wint"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cristiano Ronaldo haalde zwaar uit naar Manchester United in een uitgebreid interview. Zlatan Ibrahimovic is eveneens niet mals voor zijn ex-ploeg.

Naar aanleiding van het interview dat Cristiano Ronaldo aan The Sun gaf, doet ook Zlatan Ibrahimovic zijn zegje over de Engelse club. “Eén zaak heeft me verbaasd: iedereen beschouwt Manchester United als een absolute topclub, een van de rijkste en de machtigste clubs ter wereld en van buitenaf is het moeilijk te geloven dat dat niet zo is. Maar eens ik er was, ervaarde ik dat er een bekrompen mentaliteit heerst”, zegt Ibrahimovic aan The Athletic.

Hij geeft het interview over zijn nieuwe autobiografie en toont met een anekdote aan hoe het er bij Manchester United aan toe gaat. “Op een dag waren we voor een wedstrijd in een hotel. Ik had dorst, dus opende ik de minibar en nam ik een fruitsapje. Enige tijd later kreeg ik mijn loonbrief. Normaal kijk ik er nooit naar, maar die keer deed ik dat wel, ik weet niet waarom. Ik zag dat er 1,14 euro was afgetrokken van mijn loon. Voor dat fruitsapje uit de minibar. Als je iets neemt, moet je dat betalen.”

Dat soort dingen tonen volgens Ibrahimovic hoe het er bij Manchester United echt aan toe gaat. “Ik was niet voor mijn plezier in dat hotel. Ik was daar voor mijn werk. Ik was daar voor Manchester. Als ik moet voetballen en ik heb dorst dan drink ik. Ik ga niet gedehydrateerd op het veld stappen. Zoiets heb ik in Italië nooit meegemaakt. Het zijn dat soort kleine zaken waarmee je het respect wint van de spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties