Didier Deschamps moet Christopher Nkunku thuislaten en voert nog wijziging door in WK-selectie Frankrijk

Didier Deschamps moet Christopher Nkunku thuislaten en voert nog wijziging door in WK-selectie Frankrijk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen ideale aanloop voor Didier Deschamps en Frankrijk richting WK. Christopher Nkunku zal er niet bij kunnen zijn in Qatar.

De Franse voetbalfederatie heeft woensdag aangekondigd dat Christopher Nkunku, de aanvaller van Leipzig, door een blessure geen deel kan uitmaken van de WK-selectie en dat Randal Kolo Muani opgeroepen is als zijn vervanger. Kolo Muani speelt eveneens in Duitsland, bij Eintracht Frankfurt.

"Kolo Muani zat met zijn club in Japan en zal de Franse nationale ploeg donderdagochtend vervoegen, "laat de Franse voetbalbond weten. De WK-deelname is uiteraard een schitterende kans voor de 23-jarige speler. Aan Nkunku kost het omslaan van zijn enkel op training dan weer zijn aanwezigheid op het eindtoernooi.

Nog veel offensieve troeven

Voor Kolo Muani gaat het allemaal heel erg snel, want het is pas sinds 2018 dat de aanvaller deel uitmaakt van een eerste ploeg. Nu gaat hij dus mee naar het WK, al heeft Frankrijk uiteraard nog een pak andere offensieve troeven om uit te spelen met Mbappé, Griezmann, Benzema, Coman en Dembélé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties