Brussel hoopt rellen te vermijden door fanzone te organiseren voor WK-match Marokko-Frankrijk

Brussel hoopt rellen te vermijden door fanzone te organiseren voor WK-match Marokko-Frankrijk

Woensdag volgt er een historisch moment: Marokko wordt de eerste Afrikaanse ploeg die een halve finale betwist op een WK. De match tegen Frankrijk zorgt echter ook voor vrees op rellen en dus hoopt de stad Brussel om het feestgedruis te kunnen concentreren.

De hoofdstad, die zich klaarmaakte om met de Rode Duivels te kunnen feesten, danst al al twee weken op de klanken van Marokkaanse liedjes. De Atlas Lions staan ​​in de halve finales van het WK, en elke wedstrijd van Marokko is onderhevig aan uitspattingen in de straten van Brussel. Deze woensdag, voor Frankrijk-Marokko, zijn de politie en de stad voorbereid.

Zo zal, zoals aangekondigd door de woordvoerder van de politiezone Brussel-Elsene in La Dernière Heure, een "feestelijke zone" worden ingericht zodat aanhangers van Marokko zich daar kunnen verzamelen en beter kunnen worden geleid. Dit gebied komt op de Lemonnierlaan en de Zuidlaan en is afgesloten voor verkeer. De politie merkt echter op dat de uitwassen die plaatsvonden na de kwalificatie tegen Portugal "niets te maken" hadden met die na Marokko-België (2-0), wat ze toejuichen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties