Meer details over toch wel pijnlijk ski-ongeval Neuer: hij klom zelf de berg op en daalde af bij slechts 11 centimeter sneeuw

Meer details over toch wel pijnlijk ski-ongeval Neuer: hij klom zelf de berg op en daalde af bij slechts 11 centimeter sneeuw
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je neemt het risico om na je WK-uitschakeling te gaan skieën en dan slaat uiteraard de Wet van Murphy toe: wat mis kan lopen, zal ook mis lopen. Manuel Neuer brak zijn been en zijn seizoen zit erop. Da's niet wat je als Bayern München zijnde graag wil horen.

De Duitse krant BILD heeft intussen meer details weten te achterhalen. Neuer deed aan toerskieën. Daarbij beklim je met je latten de berg om daarna naar beneden te skieën, meestal buiten piste. De omstandigheden waren daarvoor echter niet ideaal, want op die plaats bedroeg de sneeuwhoogte slechts 11 centimeter. “Al kan je niet zeggen dat wat Neuer deed absolute waanzin was. Duizenden anderen doen het ook”, aldus een berggids aan ‘BILD’.

De doelman van de Mannschaft en Bayern moest met de helicopter geëvacueerd worden. Eenmaal in het ziekenhuis werd er beslist om zijn scheenbeen te stabiliseren met een intramedullaire nagel, die normaal slechts 18 maanden blijft zitten. Bij Neuer zal die pas na zijn carrière verwijderd worden om een nieuwe operatie te vermijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties