50-voudig Nederlands international verstopt zich in Rusland: vervolgd voor 1.300 kilo cocaïne via Antwerpen

50-voudig Nederlands international verstopt zich in Rusland: vervolgd voor 1.300 kilo cocaïne via Antwerpen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse voetballer Quincy Promes wordt vervolgd voor de invoer van cocaïne. Dat meldde een woordvoerder van het Nederlandse Openbaar Ministerie dinsdag.

Het OM verdenkt de 31-jarige Promes en een medeverdachte van de invoer van twee partijen cocaïne via de Westerschelde en de haven van Antwerpen, waar ze in januari 2020 werden onderschept. Bij de eerste partij ging het om 650 blokken cocaïne van elk een kilo, bij de tweede partij was het de bedoeling ruim 712 kilo Nederland binnen te smokkelen.

Maandagmiddag 5 juni houdt de rechtbank in Amsterdam een eerste regiezitting in de nieuwe zaak met de onderzoeksnaam Porto. Promes zal daarbij niet aanwezig zijn wegens contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou. Ook vreest hij te worden aangehouden, omdat het OM hem over zijn betrokkenheid bij drugshandel wil horen.

Promes was vijftig keer Nederlands international, maar werd sinds een steekpartij waarbij hij een mes in de knie van zijn neef zou gepland hebben, niet meer geselecteerd en miste zo het WK in Qatar. De spits speelde ten tijde van de feiten voor Ajax.In februari 2021 keerde hij terug naar Spartak, wiens kleuren hij van 2014 tot 2018 ook al verdedigde.

Er is nog geen datum bekend waarop de zaak-Porto inhoudelijk behandeld zal worden. Als Promes in Rusland blijft en niet naar Nederland komt, kan de zaak zonder zijn aanwezigheid door de rechtbank worden behandeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties