Fans smeken om terugkeer publiekslieveling Standard, maar het blijft een grote gok gezien zijn verleden

Fans smeken om terugkeer publiekslieveling Standard, maar het blijft een grote gok gezien zijn verleden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zinho Vanheusden, die door Inter aan AZ Alkmaar wordt verhuurd, maakt geen deel uit van de plannen van de Italiaanse ploeg. Om de hoop die enkele jaren geleden op hem was gevestigd te bevestigen, zal Vanheusden nu eindelijk door moeten zetten.

Zinho Vanheusden kampt sinds zijn vertrek bij Standard op 13 juli 2021 met fysieke problemen. Beschouwd als een van de grootste Belgische talenten van zijn generatie, heeft de centrale verdediger bij Genoa net zomin zijn sporen verdiend als bij Inter en stond hij net een groot deel van het seizoen aan de zijlijn bij AZ Alkmaar vanwege alweer een ernstig letsel.

Nu 23 heeft hij nog steeds maar één cap voor de Rode Duivels: in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust, op een avond in oktober 2020. Als hij er daar meer van wil maken, zal Vanheusden een club moeten vinden met een coherent en aantrekkelijk project.

Terug naar Standard?

Vanheusden zit immers op een zijspoor. Bij Inter heeft hij geen toekomstperspectieven meer en AZ besliste om zijn aankoopoptie niet te lichten. 

Op sociale netwerken voeren Standard-supporters duidelijk campagne voor de terugkeer van hun vroegere lieveling, wat de perfecte zet zou kunnen blijken voor 777 Partners: jong, Belgisch, met bepaald leiderschap en een speler die al aanbeden wordt door Sclessin.

Probleem

Maar vandaag wordt zijn transferprijs geschat op 6 miljoen euro: een bedrag waar de Rouches heel moeilijk aan zullen komen, vooral omdat het een gok is met zijn medisch verleden.

Het probleem is tweeledig: Inter wil hem absoluut verkopen ondanks zijn contract dat nog tot 2026 loopt. Maar door zijn herhaalde blessures zijn er weinig gegadigden. 

Het belangrijkste zal zeker zijn om speeltijd te vinden, door te gaan zonder blessures, het vertrouwen in zijn lichaam terug te krijgen en om misschien zijn grote talent waar te kunnen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties