Everton veroordeelt heel erg streng racistisch bericht aan Onana

Everton veroordeelt heel erg streng racistisch bericht aan Onana

Everton verloor zondag met 4-0 van Aston Villa. Amadou Onana kreeg achteraf een racistische post toegestuurd.

Everton ging zondag zwaar de boot in op bezoek bij Aston Villa in de Premier League. Rode Duivel Amadou Onana stond de volledige match op het veld.

Zondagavond kreeg hij een racistische post toegestuurd en deelde die prompt op Instagram. Iemand stuurde hem 'Useless monkey'  als chatbericht. Vandaag heeft ook Everton op het voorval gereageerd.

“Everton veroordeelt elke vorm van racistische en discriminerende uitlatingen aan het adres van onze spelers ten strengste”, klinkt het bij de Engelse club op sociale media.

“De club is op de hoogte van een racistische post gericht aan Amadou Onana. Dergelijke uitspraken zijn verachtelijk en mogen niet getolereerd worden. De club is bezig met een onderzoek om de dader te identificeren en zal ook de politie steunen bij hun onderzoek.”

“We moeten allemaal een nultolerantiehouding aannemen door dergelijk gedrag te rapporteren op sociale media en aan de autoriteiten. Racisme hoort niet thuis op het internet, in onze stadions of in onze gemeenschappen”, stond er nog te lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties