Gokschandaal breidt uit: Topspeler zou op eigen club hebben gegokt en hangt monsterschorsing boven het hoofd

Gokschandaal breidt uit: Topspeler zou op eigen club hebben gegokt en hangt monsterschorsing boven het hoofd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gokschandaal in Italië is nog lang niet op zijn einde. Een aantal Italiaanse spelers zouden illegaal hebben gegokt en zullen daarvoor gestraft worden.

Juventus-speler Nicolò Fagioli kreeg eerder al zijn straf te horen. Hij wordt geschorst voor zeven maanden. Eerst leek dit een jaar te worden, maar Fagioli werkte volledig mee waardoor hij strafvermindering kreeg. Volgens geruchten uit de Italiaanse media lapte hij Sandro Tonali er ook bij door te verklappen dat hij hem liet zien hoe je illegaal kon gokken.

Die Tonali hangt nu trouwens ook een monsterschorsing boven het hoofd. Hij bekende onlangs dat hij ook illegaal gegokt heeft om zo door mee te werken ook strafvermindering krijgt, al zit dat er momenteel niet in voor de 23-jarige middenvelder van Newcastle.

Hij zou namelijk op wedstrijden van AC Milan hebben gegokt toen hij er zelf nog speelde. Zelf gaf Tonali aan dat hij gegokt heeft, maar niet op wedstrijden van zijn eigen club. Dat wordt nu onderzocht, en sterk betwist. Volgens La Repubblica riskeert hij een schorsing van wel drie jaar. Dan is de voetballer 26 jaar oud als hij terug op het veld mag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties