Datum: 16/04/2016 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Daknam
Veel zoeter kan een zege niet smaken! Lokeren wacht érg lang, maar slaat toe in minuut 90
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren

Veel zoeter kan een zege niet smaken! Sporting Lokeren wacht érg lang, maar slaat toe in minuut 90

Sporting Lokeren is er zaterdagavond in extremis in geslaagd om de drie punten thuis te houden. De Waaslanders moesten 90 minuten lang zwoegen en zweten, maar in de slotminuut verloste invaller Ticinovic zijn ploeg dan toch nog met een kopbalgoal.

In tegenstelling tot de wedstrijd op het veld van KV Mechelen voerde Georges Leekens enkele wijzigingen door. Maric (geschorst) en Joao Carlos (geblesseerd) werden vervangen door Ingason en Ninaj. Voorts kwamen ook Coelho (voor Patosi) en Rassoul (voor Terki) in de ploeg. En bij STVV? Daar kregen de 11 van vorige week vertrouwen.

Braziliaanse poeier in de beginfase

Het wedstrijdbegin was best veelbelovend. Zowel Lokeren als STVV wilde er iets van maken en Allan tekende al snel voor het eerste gevaar. Verhulst kende moeite met het schot van de vinnige Braziliaan, maar klemde het leer toch in twee tijden.

Het antwoord van Lokeren liet niet lang op zich wachten, want Coelho zette Dutoit aan het werk met een loeiharde knal. De bezoekende doelman nam het zekere voor het onzekere en sloeg de bal weg met een soort van volleybalreceptie.

Harbaoui laat beste kans van de match liggen

De wedstrijd verwaterde en sleepte zich richting rust, maar de spelers trokken niet naar de kleedkamer vooraleer Harbaoui nog eens zijn kans ging. De Tunesiër profiteerde van goed voorbereidend werk van Miric, maar Dutoit ranselde de prima kopbal met een ultieme reflex uit zijn kooi.

Na de pauze probeerde Lokeren zijn wil op te dringen aan de bezoekers, maar tot grote kansen leidde dat evenwel niet. Ingason en Miric waren gevaarlijk bij een hoekschop, maar STVV bleef zonder problemen overeind.

STVV wint tijd, Lokeren vindt geen oplossingen

Niet veel later verwaterde de wedstrijd ook letterlijk, toen het begon te regenen in Lokeren. De thuisploeg bleef proberen, maar de troepen van O’Loughlin bleven goed georganiseerd staan en probeerden overal waar mogelijk een beetje tijd te rekken.

Leekens gooide met Enoh en Patosi nog twee verse krachten in de strijd, maar ook zij slaagden er niet in om Lokeren een versnelling hoger te laten spelen.

Een zege leek er niet meer in te zitten, maar in extremis zorgde invaller Ticinovic er nog voor dat de drie punten op Daknam bleven. Hij kopte eerst nog tegen de lat, maar scoorde niet veel later toch nog de 1-0. Kotysch pakte nog rood, maar aan de stand veranderde er niets meer.