Mitrovic schiet zichzelf op deze manier de geschiedenisboeken van de Premier League in

Jaap Vreeke
| 4 reacties

Aleksandar Mitrovic degradeert dan wel met Newcastle uit de Premier League, maar toch kan de ex-Anderlecht-spits zich troosten met zijn doelpunt tegen Tottenham. De aanvaller bereikt met zijn goal een mijlpaal in dit seizoen van het Engelse voetbal.

Newcastle, waar ook oud-Anderlecht-speler Chancel Mbemba speelt, nam het op de slotdag van de Premier League op tegen Tottenham, met Alderweireld en Vertonghen in de basis. De wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning van The Magpies maar degradatie kan niet meer worden voorkomen. Nacer Chadli mocht in de 71e minuut invallen voor Kyle Walker.

Mitrogoal wist met een kopbal de stand op 2-0 te zetten, én de 1000e goal van dit Premier League-seizoen te maken. Daardoor komt de Serviër in de geschiedenisboeken van de Engelse hoofdklasse. Toch kwam er een smet op de fraaie statistiek toen de aanvaller in de 67e minuut rood kreeg en het veld moest verlaten.