Ex-speler Standard veroordeelt Manchester United tot Europa League

Simon Wauters
| 1 reacties

Manchester United kwam zaterdagnamiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Huddersfield Town. Het kan daardoor niet meer bij de eerste vier eindigen.

Enkel de eerste vier uit de Premier League mogen volgend seizoen aantreden in de Champions League. Manchester United moest absoluut winnen in het John Smith’s Stadium, maar slaagde daar dus niet in.

Manchester United klom nochtans al na acht minuten op voorsprong via Scott McTominay. Man U bleef baas en creëerde heel wat kansen, maar slaagde er niet in om een tweede keer te scoren.

Op het uur kreeg het dan het deksel op de neus. Isaac Mbenza maakte gelijk en United kon niet meer scoren. Puntenverlies met verregaande gevolgen dus.

Mbenza voetbalde in het seizoen 2016-2017 voor Standard. Nadien trok hij naar HSC Montpellier, dat hem dit seizoen uitleent aan Huddersfield. Mbenza voetbalde ook twaalf keer voor de beloften van de Rode Duivels. Bij Manchester United ontbrak de geblesseerde Romelu Lukaku. Andreas Pereira bleef negentig minuten op de bank.

Met nog één wedstrijd te gaan heeft Manchester United vier punten minder dan nummer vier Tottenham. Het moet dus vrede nemen met een ticket voor de Europa League.