Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bosuil
Antwerp heeft eerste overwinning beet
Glenn De Nys

In de stortregen hebben Antwerp en Oostende er een mooie, spannende wedstrijd van gemaakt. De thuisploeg trok verdiend aan het langste eind en de eerste overwinning van het seizoen was een feit.

Van de drie nieuwkomers bij Antwerp waren er al twee speelgerechtigd. Mohammed Biga, de overkwam van Heusden-Zolder, verving de geschorste Cisse centraal achteraan en de Zweedse aanvaller Darko Lukanovic begon op de bank. Trainer Vandevelde wijzigde zijn elftal over verscheidene plaatsen na het debacle van vorige week tegen Dessel Sport. Zo moesten Vanderberghe, Amond, Boussy, Dekeyser, Bultijnck en Vleminckx hun basisplaats afstaan.

Antwerp begon het gretigst aan de wedstrijd. Olguin trapte na zeven minuten naar doel, Thieren kon maar net, en met behulp van de paal, redding brengen. Even later stond Federow plots alleen voor de Oostendse doelman, maar hij had net iets te veel tijd nodig om af te drukken. Na 23 minuten klom Antwerp verdiend op voorsprong. Neagoe ging door en werd neergehaald in de rechthoek. De strafschop ie hieruit volgde werd door Dong Fangzhou feilloos omgezet (1-0).

De regen viel met bakken uit de hemel en de wedstrijd verwaterde wat. Even voor het rustsignaal sloegen de doppen bij Dong door. Hij kreeg eerst geel omdat hij zich revancheerde en twee minuten later deelde hij een elleboogstoot uit. Exit Dong en Antwerp kon de hele tweede helft met tien man verder.

Na de pauze kwam Oostende veel gretiger uit cabine. Met een mannetje meer drukten ze Antwerp helemaal weg en ze kregen ook kleine kansjes via Kamanan en Amond. Antwerp speelde op de counter en dat resulteerde. In de 54ste minuut ging Verbiest door langs de lijn en hij schilderde de bal op het hoofd van Olguin, die prachtig binnenkopte (2-0). De match werd nadien iets grimmiger, met vele fouten langs beide kanten als resultaat.

De wedstrijd ging mooi op en neer gaan, maar Oostende trok meer en meer het laken naar zich toe en kreeg de betere kansen. Ristovic en de Antwerpse verdediging konden nog een aantal keer gepast tussenkomen, maar na 74 minuten moesten ze zich toch gewonnen geven op een kopbal van Vleminckx (2-1). Oostende begon weer in zijn kansen te geloven en namen achteraan risico’s. Antwerp kon naar hartelust counteren, maar de afwerking ontbrak. Nieuwkomer Lukanovic, Neagoe en Federow kregen uitgelezen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ze faalden alledrie. In de 87te  minuut kon Federow alleen op Thieren afstevenen, maar hij werd smerig onderuit gehaald door Lars Wallaeys, die terecht met rood kon gaan douchen.

Met tien tegen tien tikte Antwerp rustig de 90 minuten vol en de ingevallen Souleymane Maman mocht wedstrijd in blessuretijd helemaal beslissen door een mooie aanval met een stifter af te ronden (3-1).

Met de 3-1 overwinning boekt The Great Old zijn eerste overwinning van het seizoen. Met vijf op negen tegen Bergen, Geel en Oostende zijn de mannen van Van Acker goed uit de startblokken geschoten. Bij Oostende is het iets minder rooskleurig. Na drie wedstrijden tellen de mannen uit de Koningin der Badsteden maar 3 punten. Volgende week in de streekderby tegen KV Kortrijk moeten de drie punten thuis gehouden worden om niet van een dramatische start te spreken.