Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Santiago Bernabeu
Real stelt orde op zaken tegen stadsgenoot
Dave Sentobin

De wedstrijd tussen de stadsrivalen begon uitstekend voor de koninklijke, ze kwamen al snel op voorsprong. Atlético bleef niet bij de pakken zitten en trok ten aanval. Kezman maakte nog in de eerste helft gelijk, maar net voor rust zorgde Baptista weer voor de voorsprong. De tweede helft was veel minder aantrekkelijk met veel fouten en veel minder kansen.

De eerste helft kon niet beter beginnen voor de galácticos. Al na twee minuten maakte Cassano er 1-0 van. Hij kopte een voorzet van Roberto Carlos voorbij doelman Leon Franco. De reactie van de rojiblancos liet niet lang op zich wachten. Enkele minuten na het vroege doelpunt, kreeg Atlético twee mooie schietkansen. Kezman en Gabi lieten de kansen liggen. Real kwam ook dreigen met de bedrijvige Cassano, die werd weggestuurd door Gravesen. De Italiaan schoot naast. Aan de andere kant van het veld trapte Fernando Torres de bezoekers bijna op gelijke hoogte. De international schoot op Casillas na een mooie individuele actie. Een minuut later stond het dan toch gelijk. Kezman devieerde een schot van Gabi in doel. Vijf minuten voor de rust bracht Baptista de koninklijke weer op voorsprong. De Braziliaan werkte een scherpe voorzet van Beckham beheerst binnen.

De tweede helft begon bitsig met veel overtredingen van beide kanten. Na een klein kwartier werd er voor het eerst op doel geschoten. Galletti schoot in de handen van Casillas. Aan de overkant kopte Baptista een hoekschop van Beckham net naast het doelkader. Petrov en Fernando Torres probeerden allebei Casillas te verschalken, maar zowel het schot van de Bulgaar als van de Spanjaard was niet goed gericht. Na 73 minuten viel publiekslieveling Raúl in voor de maker van de vroege goal, Antonio Cassano. De Italiaan was onzichtbaar in de tweede helft. Atlético bleef verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Pablo Ibáñez kopte een vrije trap van Petrov naast. Vijf minuten voor tijd slaagde Galletti er niet in om een soloactie mooi af te ronden. Het schot van de Argentijn ging naast. Atlético zette nog een slotoffensief in met veel individuele acties die op niets uitdraaiden. De wedstrijd eindigde zo op 2-1.

De rojiblancos verdienden minstens een gelijkspel in Bernabéu. Ze hadden meer uitgespeelde kansen dan hun stadsgenoot, maar wat uiteindelijk telt zijn uiteraard de doelpunten. [AN]