Derby van de hoop in Madrid

Dave Sentobin
| 0 reacties
Derby van de hoop in Madrid
Foto: © SC

Zaterdagavond staan in Bernabéu de stadsrivalen Real en Atlético Madrid tegenover elkaar. Beide ploegen zijn uit op een overwinning. Atlético kon immers al sinds 1999 niet meer winnen in het stadion van de koninklijke en de spelers van López Caro willen de wanprestatie van de voorbije weken – verlies tegen Arsenal en Mallorca – rechtzetten.
 
Meer dan zes jaar geleden lukte het de rojiblancos om nog eens te winnen in Bernabéu. Twee goals van Hasselbaink en één van José Mari zorgden voor de 1-3 overwinning. Dat was een klein lichtpunt voor de Atlético-supporters, want aan het einde van het seizoen zakte Atlético Madrid af naar de Segunda División.
 
Ondertussen gaat het met Atlético weer veel beter. De ploeg speelt terug op het hoogste niveau en na enkele jaren in de subtop wil zee nu eindelijk eens Europees voetbal afdwingen. Daar lijkt de ploeg aardig in te lukken. De spelers van trainer Pepe Murcia haalde maar liefst een 18 op 18 in de tweede ronde, met klinkende overwinningen tegen Barcelona en Málaga. Ondertussen staan ze op drie punten van de Europese plaatsen.
 
Bij de galácticos gaat het er veel minder rooskleurig aan toe na twee pijnlijke verliesbeurten tegen Arsenal en Mallorca. Bovendien kwamen daar nog eens extrasportieve zorgen bij na het ontslag van voorzitter Florentino Pérez. De afgelopen dagen is er in het trainingscentrum van Real meer gepraat over de kritiek van Pérez en zijn opvolging dan over de derby.
 
De koninklijke hoopt de slechte reeks recht te zetten tegen stadsgenoot Atlético. Guti heeft er alvast een goed oog in: “Als we goed spelen en alles geven, zal het moeilijk zijn om ons te verslaan.” Guti kon woensdag niet meespelen met de Spaanse nationale ploeg wegens een lichte blessure, maar is ondertussen terug fit om zijn plaats op het middenveld op te eisen. Ronaldo zal er evenwel niet bij zijn, want López Caro vond Roni niet fit genoeg.
 
Zaterdagavond staan dus twee ploegen tegenover elkaar die beiden hopen op de drie punten. De Real-spelers willen zo de supporters terug achter de ploeg krijgen en Atlético wil simpelweg haar opmars verder zetten. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties